SVESTRANA VARJA OSVOJILA NAGRADU NA FESTIVALU KNJIŽEVNOSTI ZA DJECU

SVESTRANA VARJA OSVOJILA NAGRADU NA FESTIVALU KNJIŽEVNOSTI ZA DJECU

Učenica OŠ „Jugoslavija“, desetogodišnja Varja Radević, osvojila je drugo mjesto u uzrasnoj kategoriji od četvrtog do šestog razreda na književnom konkursu „Bio jednom jedan…“. Konkurs je realizovan  u okviru 9. Festivala književnosti za djecu „Male morske pjesme i priče“, u organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i NVO Dramski studio Budva, a radovi su nagrađeni u dvije kategorije- za pjesmu i priču.

Učenike očekuje nagrada „Mali/a od palube“ i direktno učešće na festivalu „Male morske pjesme i priče“, koji će biti održan u Budvi od 30. marta do 2. aprila.

Varja se na konkurs, za koji je saznala na literarnoj sekciji učiteljice Aleksandre Lutovac, prijavila sa zanimljivom pričom.

„Ona nam je objasnila temu i pomogla sa radovima. Priča govori o mojoj omiljenoj životinji, zecu i njegovim izmišljenim pustolovinama. Moj imaginarni zec je vragolast, veseo i plašljiv, baš kao i ja“, kazala je Varja za Radio Bar i Bar Info.

Za ovu talentovanu djevojčicu nagrada, kaže, predstavlja podsticaj da nastavi da piše priče i pjesme.

„Nagradi sam se nadala, ali sam bila svjesna i da nije važno da je ne dobijem“, iskrena je.

Ovo je prvi konkurs na kojem je učestvovala.

„Učiteljica Aleksandra je poslala još jedan moj rad, pjesmu na temu ‘Daj, odrasli svijete, budi jednom dijete’ u okviru manifestacije ‘Dani Dragana Radulovića’, ali rezultati za taj konkurs još uvijek nijesu objavljeni. Volim da pišem priče i pjesme, ne samo za konkurse, nego i iz zabave, jer tu mogu da pustim mašti na volju“, objasnila je.

Varja je učenica petog razreda, a omiljeni predmeti su joj CSBH i priroda. Voli da sluša muziku, svira klavir, ide u školu glume, trenira atletiku.

Preuzeto sa sajta  https://barinfo.me/svestrana-varja-osvojila-nagradu-na-festivalu-knjizevnosti-za-djecu/