Mladi biolozi OŠ Jugoslavija najbolji na Opštinskom takmičenju

Mladi biolozi OŠ Jugoslavija najbolji na Opštinskom takmičenju

U organizaciji  OŠ “Meksiko”, učenici barskih osnovnih škola  okupili su se, dvanaesti put na Opštinskom takmičenju biologa. Takmičenje učenika devetih razreda iz biologije, jedno je od onih sa najdužom tradicijom i kvalitetnim sadržajem, koji se na opštinskom nivou organizuje u Baru. Pored takmičarskog karaktera, to je i priprema za Državno takmičenje u znanju. Ove godine sva tri prva mjesta osvojili su učenici OŠ „Jugoslavija“, koje je za takmičenje pripremala profesorka biologije Mirjana Vučinić.

Prvo mjesto osvojio je Danilo Janković, drugo mjesto pripalo je Tamari Adžić, a treće Rejhani Zejnilović. Organizator  takmičenja iz biologije je Aktiv biologa Bara, a pitanja za test svake godine sastavljaju profesori čiji učenici ne učestvuju u nadmetanju. Prema riječima Mirjane Vučinić, predsjednice Aktiva, odlična organizacija i besprekorno gostoprimstvo domaćina učinili su da  takmičenje protekne u najboljem redu.

Za plasman, za prva tri mjesta, učenicima i mentorima uručene su skromne novčane nagrade. Inače, organizaciju  takmičenja finansijski su podržali  Opština Bar i osnovne škole “Anto Đedović”, “Blažo J. Orlandić” i “Mrkojevići”.