Dina Đulamerović ubjedljivo do titule pobjednika kviza

Dina Đulamerović ubjedljivo do titule pobjednika kviza

Pobjednica trinaestog izdanja kviza “Koliko poznajem svoj grad?” je Dina Đulamerović iz OŠ “Jugoslavija” sa 81 bodom i ubjedljivom prednošću ispred drugoplasirane Andree Marljukić (50 bodova) iz iste škole. Njihova mentorka bila je Rosa Vlahović. Treće mjesto zauzeo je Petar Marinović iz OŠ “Kekec” sa 46 bodova, a njegov mentor je Dejan Paladin.

Voditelj i autor kviza, Željko Milović, podsjetio je na dosadašnje pobjednike, istićući da je do sada najuspješniji mentor Dejan Paladin, koji je u finalu imao 12 svojih učenika iz tri barske osnovne škole, “a na trinaestom kvizu nije učestvovao”, te da je najbolja škola OŠ “Mrkojevići”, još iz vremena rada profesora Milana Šćekića.

Kazao je da je “vrijeme korone” uticalo na izgled kviza i na posjetu u sali jer su morale biti ispoštovane mjere, i potencirao kako mu je žao što “iz opravdanih razloga” takmičenje nisu pratili oni koji su uz kviz od njegovog nastanka – Branka Nikezić i Tanjo Masoničić. U publici su zato bili roditelji i prijatelji finalista, nastavnici i direktori škola, ali i bivši pobjednici iz ranijih godina, zatim polufinalisti koji se ovoga puta nisu našli među tri odabrana, đaci koji su davali podršku drugarima iz razreda…

Najuspješnijoj mentorki trinaestog izdanja kviza Rosi Vlahović i OŠ “Jugoslavija”, priznanje je uručila sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i mlade, mr Irina Dabović. Konstatovala je da je takmičenje prilika da se pokažu rad i znanje učenika, ali i mentora koji su ih pripremali.

Već nakon prve igre (ABCD pitalice), izdvojila se Dina Đulamerović sa 20 bodova, ispred Andree Marljukić sa 14 i Petra Marinovića sa 11. Tokom ostalih igara (DA/NE pitalice, Ko će bliže i Pitanja i odgovori), Dinina razlika u bodovima se povećavala, poredak je na kraju ostao isti.

U toku posljednje igre, na pitanje – koja je najpoznatija poslastičarska familija u Baru (Karađuzović), uslijedio je tačan odgovor, a kao iznenađenje svi su na poklon dobili kesu tzv. Redžepovih bombona, najstarijih bombona u našem kraju koji se još prave pomrecepturi iz prve polovine XX vijeka.

Predsjednik Opštine, Dušan Raičević, uručio je diplome i poklone takmičarima. Zahvalio im je na znanju koje su pokazali, iako je na početku trema bila prisutna kod svih.

“Ovo je ipak atipična godina, s obzirom da smo održali dva ciklusa kviza, jedan u maju, a drugi danas, u tradicionalnom terminu. Po prvi put za 13 godina, kako je to i Željko primijetio, ovdje danas na finalu sa nama nisu prisutni veterani koji prate ovaj kviz, sugerišu i komentarišu. S obzirom da sam dugi niz godina pratio finala, mogu reći da je očito kako su se organizatori ove godine zaista potrudili da takmičarima otežaju posao, a pitanja pisana za ovo izdanje možda su najteža do sad”, istakao je Raičević.

Pobjednica kviza, Dina Đulamerović, kazala je da je poslije pobjede uslijedilo veliko olakšanje. “Nisam očekivala da ću dostići ovoliki uspjeh. Što se tiče priprema, nastavnica Rosa Vlahović nam je mnogo pomagala i dosta olakšala, dobili smo od nje mnogo informacija i sve je prošlo kako treba”.

Drugoplasirana, Andrea Marljukić zadovoljna je plasmanom, a ističe da je imala tremu.

Iako je bio najbolji u polufinalu, izgleda da je u finalu najveću blokadu imao Petar Marinović, koji je samo na momente pokazao zašto je dan ranije ostvario najbolji rezultat. Ipak, kako ističe, nije nezadovoljan i najavljuje da će se takmičiti i u narednom izdanju kviza.

Trinaesto izdanje kviza “Koliko poznajem svoj grad” organizovali su Sekretarijat za kulturu, sport i mlade Opštine Bar, u saradnji sa NVO Mediteran Multimedia i firmom “Media Pro”.