Dina Đulamerović pobjednica kviza „Koliko poznajem svoj grad?“

Dina Đulamerović pobjednica kviza „Koliko poznajem svoj grad?“

Učenica OŠ „Jugoslavija“ Dina Đulamerović pobjednica je tradicionalnog kviza „Koliko poznajem svoj grad?“, koji je održan u susret proslave Dana Opštine Bar. Drugo mjesto pripalo je učenici iste škole, Andrei Marljukić, dok je trećeplasirani bio Petar Marinović, iz OŠ „Kekec.

Mentorka učenica OŠ „Jugoslavija“ bila je Rosa Vlahović, dok je mentor trećeplasiranog učenika bio Dejan Paladin.
Kviz „Koliko poznajem svoj grad?“ održava se od 2009. godine i okuplja učenike svih osnovnih škola sa teritorije opštine Bar. U kvizu se provjerava opšte znanje učenika u Baru, a spektar tema raširen je na sve aspekte života – od kulture i sporta, preko zabave, do geografije i istorije.

Autor i voditelj kviza Željko Milović podsjetio je na dosadašnje finaliste, istakavši da je Dejan Paladin, čiji su učenici iz tri osnovne škole bili čak 12 puta u finalu, najuspešniji mentor ovog kviza do sada. Najbolja škola, istakao je Milović, je OŠ „Mrkojevići“, još iz vremena profesora Milana Šćekića.

Diplome i poklone takmičarima uručio je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

On se učesnicima zahvalio na pokazanom znanju, i pored prisutne treme.

„Ovo je, ipak, atipična godina, s obzirom da smo održali dva ciklusa kviza, jedan u maju, a drugi u tradicionalnom terminu. S obzirom da sam dugi niz godina pratio finala, mogu da kažem da je očito da su se organizatori ove godine zaista potrudili da učesnicima otežaju posao, a pitanja pisana za ovo izdanje možda su i najteža do sada“, kazao je Raičević.

Najuspješnijoj mentorki Rosi Vlahović priznanje je uručila sekretarka Sekretarijata za kulturu i mlade Irina Dabović.

Ona je konstatovala da je takmičenje prilika da se pokažu rad i znanje učenika, ali i mentora koji su ih pripremali.